Livesändning - krav och tips för att felsöka

Förutsättningar och krav

<div>Livesändning kan vara <ul><li>Var ansluten till ett stabilt nätverk, gärna med sladd om du ska sända</li></ul></div>
  • Google Chrome
  • Mozilla Firefox
Precis samma sak gäller för vanliga mötesverktyg så som Teams, Zoom eller Meet när du kör direkt i webbläsaren. Med tiden kommer alla webbläsare stödjas, då de hela tiden uppdateras efter moderna användningsområden så som att kommunicera via videosamtal direkt i webbläsaren.
Notera att andra webbläsare som stödjer webRTC-teknik kan vara kompatibla. Safari är inte helt kompatibel för video på desktop. Explorer/Edge är inte kompatibel på desktop (senaste versionen kan fungera OK).
Team Univid rekommenderar starkt att köra på en dator för den bästa och smidigaste upplevelsen av Univid-plattformen.

Rekommenderade webbläsare - mobila enheter

Events på Univid kan kommas åt av deltagare på mobila enheter, och har begränsad funktionalitet för presentatörer på mobila enheter (telefoner och surfplattor) på följande webbläsare:
Android:
  • Google Chrome
iOS, iPadOS (Apple)
  • Safari

Om en deltagare inte har en av de rekommenderade webbläsarna ovan

Vi kan inte garantera full funktionalitet och en fullvärdig upplevelse om en webbläsare som inte stöds används. Deltagaren kommer få upp en automatisk popup där denne rekommenderas att byta till en av de webbläsare som stöds.